Castelldefels posa en marxa un nou Mercat de Pagès amb productes de proximitat

El projecte, impulsat per la regidoria de Comerç amb la col·laboració del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, tindrà dues proves pilot el 9 i el 18 de desembre coincidint en temps i espai amb la Fira de Nadal, que se celebra del 6 al 23 de desembre a la plaça de l’Església

Oferir a la ciutadania de Castelldefels productes agrícoles de proximitat i de qualitat alhora que es recolza la producció pagesa del Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb aquests propòsits neix la iniciativa de consolidar un nou Mercat de Pagès a Castelldefels, una iniciativa impulsada per la regidoria de Comerç amb la col·laboració del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

“El Mercat de Pagès suposa una nova oportunitat perquè la ciutadania pugui escollir per consumir el producte de proximitat. Hem de tenir present que, durant el pitjor moment de la pandèmia, els comerços, establiments, també els propis agricultors, van posar els seus recursos a disposició de les famílies i col·lectius que més ho necessitaven» afirma l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda«Ara, és moment d’agrair a aquests sectors l’esforç realitzat quan els municipis més ho van necessitar. Durant el mes de desembre, Castelldefels ofereix una àmplia oferta per consumir producte de proximitat. Sí, aquí activem Castelldefels!”.

El projecte començarà amb dues proves pilot que tindran lloc el propers dijous 9 de desembre (17-21h) i dissabte 18 de desembre (11-14h i 17-21h) al carrer Arcadi Balaguer, davant de l’Edifici de la República, coincidint així amb la Fira comercial de Nadal, que es desenvolupa del 6 al 23 de desembre a la plaça de l’Església.

“Començarem a través d’aquestes dues proves pilot per tenir una primera aproximació de l’impacte que tindrà aquesta iniciativa entre els propis pagesos i especialment, entre la ciutadania i el propi pagès”, explica el regidor de Comerç, Xavier Amate.

El Mercat comptarà amb la participació de vuit pagesos del Parc Agrari. El Mercat comptarà cada dia amb quatre parades diferents. D’aquesta manera quatre dels paradistes participaran el dia 9, i els altres quatre muntaran el seu estand el dia 18. “Volem que aquest projecte tingui una continuïtat en el temps i fem una crida a la participació de tothom”, expressa Amate.