Ja es pot gaudir del tradicional pessebre institucional que cada any l’Ajuntament de Castelldefels instal·la a la plaça de l’Església.
Enguany, el pessebre ha estat dissenyat per Josep Maria Casellas i el seu equip: Daniel González, José Ramón González i Gabriel Massip. L’ornamentació floral i jardineria ha estat a càrrec de l’empresa municipal Jarfels.
El costum de representar el naixement de Jesús durant el temps nadalenc, de reproduir-lo escènicament per mitjà de personatges vius o de figures plàstiques, és una tradició molt arrelada a Catalunya.
El pessebre, una tradició mil·lenària
El primer pessebre va ser creat per Sant Francesc d’Assís. El pessebre és un dels quadres costumistes més estesos a la Mediterrània cristiana. Aquesta tradició de la societat catalana que representa el naixement de Jesús rep el nom de pessebre perquè, segons la Bíblia, quan l’infant va néixer a l’estable el van posar dins d’una grípia o menjadora d’animals anomenada pessebre.
L’origen del pessebre pot trobar-se també en les escultures i pintures que curullaven les catedrals i que servien per explicar als fidels menys instruïts les creences cristianes. Així, la primera representació data del segle II després de Crist, quan a les catacumbes de Priscil·la es representava ja la Verge Maria sostenint als seus braços el nen Jesús. El pessebre més antic que es coneix data del segle III després de Crist, al monestir alemany de Füsen. Al segle IV un relleu d’un sarcòfag romà ja representa l’escena d’uns pastors adorant el Messies.